Naturalna alternatywa dla folii aluminiowej, folii spożywczej i papieru śniadaniowego.
Dzięki bawełnianym owijkom możesz owijać swoje jedzenie w łatwy, naturalny i zrównoważony sposób. Użyj ich do przykrycia chleba i owoców, salaterki lub kanapki na lunch.
Owijki bawełniane wykonane są z organicznej bawełny z certyfikatem GOTS poddanej obróbce mieszanką wosku pszczelego i olejku jojoba.
Owijki są dobrą alternatywą dla opakowań jednorazowego użytku, takich jak folia aluminiowa, folia spożywcza i papier śniadaniowy.
Bawełniane owijki produkowane są z troską o środowisko i nie zawierają toksycznych chemikaliów. Dlatego zarówno nasza natura, jak i twoja żywność nie będą miały kontaktu z toksycznymi chemikaliami.
Nałóż owijki wokół jedzenia lub miski. Ciepło rąk sprawi, że staną się miękkie dzięki czemu łatwo owiną się wokół jedzenia. Zesztywnieją i uszczelnią się po ochłodzeniu.
Po użyciu możesz czyścić je w zimnej wodzie za pomocą łagodnego, bezalkoholowego mydła i miękkiej gąbki lub szmatki. Nie namaczaj zbyt mocno. Wysusz bez wykręcania. Są teraz gotowe do ponownego użycia.
Owijki bawełniane można stosować do prawie wszystkich rodzajów żywności. Ze względu na ryzyko rozwoju bakterii nie należy ich stosować do surowego, nieprzetworzonego mięsa.
Przy odpowiedniej pielęgnacji mogą służyć do roku lub nawet dłużej.
Mały: 20,5 x 18 cm, Średni: 25 x 28 cm, Duży: 32,5 x 35,5 cm